Sammutusauto VS 161

Palokunnan omistama sammutusauto on Saurus-paloautotehtaan Scania 93M-alustalle rakentama entinen esittelyauto, jonka VPK hankki itselleen vuonna 1993. Ajoneuvoon on vuosien saatossa tehty erilaisia kalustomuutoksia ja -parannuksia.

Sammutusautossa on pelastustoiminnan peruskalusto, muun muassa:

  • 2 800 litran vesisäiliö sekä peräasenteinen ajoneuvopumppu
  • Fognail-pistosuihkuputkisarja
  • Paineilmalaitteet viidelle hengelle
  • Tieliikennepelastusvälinesarja
  • 10 kVa aggrekaatti
  • Vahingontorjuntakalustoa, esim. vesi-imuri, uoopumppuja, lastoja sekä pressuja
  • Pintapelastuspuvut sekä pintapelastuslauta
  • Hätämaadotusvälineet
Sammutusauto hälytysvalot vilkkumassa sekä kalustokaapit avoinna.
VPK:n sammutusauto VS 161

Sammutusauto VS 1612

VPK:n toinen sammutusauto on Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen omistama. Ajoneuvo on vuosimallin 1996 Scania Erhometin paloauton korityöllä. Ajoneuvo on tullut uutena Kaarinan palolaitokselle, jonka jälkeen se on toiminut Piikkiön VPK:n sekä Paattisten VPK:n käytössä ennen sijoitustaan Turun VPK:lle.

Ajoneuvo toimii pelastuslaitoksen sopimuspalokuntien vara-autona mahdollisten ajoneuvorikkojen varalta.

Ajoneuvossa on muutoin samanlainen sammutusauton kalusto kuin VS 161:ssäkin, sillä erolla että ajoneuvossa ei ole pintapelastuskalustoa.

[kuva tulossa]

Säiliöauto VS 163

Palokunnan omistama säiliöauto on Saurus-paloautotehtaan Scania 124G-alustalle rakennnettu pelastusajoneuvo. Ajoneuvon tärkein tehtävä on suorittaa vesihuoltoa kuljettamalla tilannepaikalle sammutusvettä. Ajoneuvossa on veden lisäksi letku- sekä palopostikalustoa ja hieman käsityökaluja.

Kolmeakselinen sälilöauto hälytysvalot vlikkumassa
Säiliöauto VS 163

Miehistöauto VS 167

VPK:n omistama miehistöauto on tehdasvalmis Volkswagen Caravelle -pikkubussi. Ajoneuvossa on paikat yhdeksälle hengelle. Ajoneuvo on viimeinen dieselmoottorilla Suomeen rekisteröity Caravelle ennen kun Volkswagen lopetti Caravelle-mallistonsa ja korvasi sen sähköautomallilla.

[kuva tulossa]