Mukaan toimintaan?


Ei pelkkiä urotekoja: tuo sotku pitäisi saada
letkulaukkuun takaisin. Onko sinusta siihen?

Jos koet vapaaehtoispalokuntatoiminnan omaksesi, olet tervetullut joukkoomme! Vapaaehtoispalokuntatoiminta tarjoaa monipuolista tekemistä, kavereita, liikuntaa ja haasteita - joskus jopa vuorokauden ajasta riippumatta.

Emme hae minkäänlaisia supersankareita tai ramboja, perusterve kaveri pärjää joukossa varmasti. Eduksi katsotaan jos tulet toimeen erilaisten ihmisten kanssa, et pelkää tarttua uusiin haasteisiin, pidät käsillä tehtävästä työstä ja pärjäät fyysisessä työssä.

Huomioithan muutaman asian ikärajoista:

  • Hälytysosastossa alaikäraja liittymiselle on 16 vuotta (huomaa että hälytyksiin ei pääse ennen täysi-ikäisyyttä).
  • Nuoriso-osastoon voidaan hyväksyä jäseneksi vähintään 10-vuotiaita jäseniä huoltajansa suostumuksella.

Myös kärsivällisyys on hyve: sammutusmiesharjoittelijat eivät heti pääse heiluttamaan kirvestä tai harjoittelemaan potilaan siirtämistä - vakuutus- ja vastuukysymykset tulevat vastaan. Ensin seurataan muutamia harjoituksia sivusta että nähdään mihin ollaan ryhtymässä, sen jälkeen täytetään jäsenhakemuskaavake ja sitten aletaan harjoittelemaan alkeita kokeneempien ohjauksessa.

Hälytysosastoon otetaan uusia sammutusmiesharjoittelijoita mukaan kevät- ja syyskausien alussa (tammi- ja elokuun alku). Jos omaat aikaisempaa palokuntataustaa, voit tiedustella liittymistä kesken harjoituskaudenkin!

Näppärimmin tiedustelet liittymismahdollisuuksia osastoihin oheisella lomakkeella, punaisella merkityt kohdat ovat pakolliset täyttää.

Jos omaat aikaisempaa palokuntataustaa, kerro siitä tarkemmin alemmassa kentässä.
Kerro meille hieman itsestäsi! Ja jos omaat aikaisempaa palokuntataustaa, niin kerro siitäkin!