Kuvassa soittaja kuvattuna takaapäin sekä käyrätorvi
Puhallinorkesteri - kulttuuritoimintaa jo 150 vuoden ajan

Alkujaan tsaarin käskystä perustettiin useita torvisoittokuntia vastaamaan Suomen suuriruhtinaskunnan kansalaisten kulttuurinnälkään. Vuonna 1873 perustettu Turun VPK:n torvisoittokunta oli yksi näistä. Perinteet ovat kantaneet näihin päiviin asti, ja torviseitsikko on kasvanut 40-henkiseksi konserttipuhallinorkesteriksi, joka harjoittelee viikottain ammattikapellimestarin johdolla.

Orkesteri on esiintynyt tiheään tahtiin niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Kevätkauden huipentuma on perinteinen kahvikonsertti maaliskuun puolivälissä, jolloin orkesteri panee parastaan VPK:n talon upeissa puitteissa maamme huippusolistien kera. Orkesterilla on ollut myös ilo ja kunnia soittaa vuosikymmenien ajan lähialueen lukioiden vanhojen tansseissa, tuolloin pukuloisto kristallikruunujen alla on häikäisevä.

Tarvitsetko musiikkipalveluita järjestämääsi tilaisuuteen? Turun VPK:n puhallinorkesteri esiintyy vuosikymmenien ammattitaidolla paikassa kuin paikassa. Ohjelmisto ja kokoonpano räätälöidään juuri Sinun toiveittesi mukaan.

Näytteitä Puhallinorkesterin esiintymisistä

Van­ho­jen­tanssit 2015

Kahvikon­sertti 2015

175v juh­la­paraati 2013

Kort­teligal­ler­ian ava­jaiskulkue 2011

Paikallisia musi­ikkiesi­tyk­siä Chilen matkalta